Dette var første gangen jeg lagde terte, og jeg må innrømme at jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Det var en god kombinasjon av surt og søtt. Men nå over til det som er viktig, nemlig oppskriften.
Tertebunn
30 g mandler
80 g melis
250 g hvetemel
125 g smør
1 egg
Sitronfyll
Revet skall av 2 sitroner
4 eggeplommer
150 g sukker
120 g sitronsaft (ca 2,5 sitron)
100 g smør
Italiensk marengs
4 eggehviter
1 ts sitronsaft
75 g sukker
150 g sukker
0,5 dl vann
Fremgangsmåte
Tertebunn
1. Hakk mandlene fint i foodprocessor. Tilsett melis og hvetemel, og bland sammen.
2. Skjær smør i terninger, og bland det sammen med melblandingen i foodprocessoren til en kornet masse.
3. Ha i egget og bland til deigen samler seg.
4. Nå er deigen ferdig og klar. Putt den i kjøleskapet hvis du ikke skal bruke den med en gang.
5. Smør formen og putt bakepapir i bunnen av formen (ca 30 cm).
6. Press deigen utover bunn og kant, og prøv å få bunnen helt jevn. Prikk med en gaffel.
7. Stek tertebunnen i ovnen på 200 grader, og stek i 15-20 minutter. Når du tar den ut av ovnen skal den ha en gyllen farge.
8. Avkjøl og putt tertebunnen på serveringsfatet.
Sitronfyll
1. Ha eggeplommer, sitronsaft, sitronskall og sukker i en kjele.
2. Varm det opp og rør hele tiden til kremen har tyknet.
3. Ta kjelen av platen og bland smørterninger inn.
4. Avkjøl fyllet i kjøleskapet til den har romtemperatur.
5. Ha fyllet over tertebunnen og sett det i kjøleskapet til du har laget marengsen.
Italiensk marengs
1.Pisk eggehviter og sitronsaft stivt, og ha i sukkeret (75g) litt etter litt.
2. Ha vann og sukker (150g) i en kjele. Bruk sukkertermometer og kok det til det er ca 120 grader.
3. Hell laken nedover siden av bollen imens du pisker. Fortsett og pisk til det blir en fin, tykk marengs.
4. Du kan enten smøre eller sprøyte marengsen på den avkjølte terten.
5. Deretter griller du marengsen med en gassbrenner.
6. Spis! Og nyt.
Enjoy!
Delila Aimée
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare kommenter hvis du har noe hyggelig å si.